Съставките

Асаи

Известно със своите множество лечебни свойства. Част от нашия пакет от горски плодове.

Алфа-алфа

Още едно от малките чудеса на Земята; пълно с витамини, минерални соли, аминокиселини, ензими и най-важното, основни фибри

Ябълка

Една от нашите главни хранителни съставки. Неговата всестранност и множество хранителни ползи го прави натурален избор за нашия пакет от плодове.

Боровинки

Богати на антиоксиданти. Част от нашия пакет от горски плодове.

Морков

Страхотния зеленчук, без който ние не можем да живеем. Съдържащ каротен и различни други полезни хранителни вещества и фибри. Част от нашия пакет от градината.

Карфиол

Подпомага за безопасно снабдяване с алицин за здраво сърце. Част от нашия пакет от градината.

Пилешко

Само от Ross и Cobb породата и винаги отгледани във Великобритания; осигуряващо само най-високо качество.

Червена боровинка

Вярва се, че червените боровинки имат значителни ползи за здравето. Проучвания индикират, че те могат да са полезни в превенцията и лечението на уринарни инфекции, кардиоваскуларни заболявания и рак. Част от нашия пакет от горски плодове.

Патешко

Нашите са от GRESSINGHAM DUCK, което също така е името на породата. Тези свободно отгледани патици са развъдени навън за най-високо качество. Прочети повече от нашия снабдител: Gressinghamduck

Прясни яйца

Важен източник на протеин, съществени аминокиселини и хранителните вещества, лутеин и холин (Витамин Б)

Джинджифил

Съдържа много антиоксиданти и е известен със своите подобряващи здравето ефекти. Част от нашия пакет с билки.

Женшен

Добавен заради своите подобряващи здравето свойства

Зелен чай

Направен от листата на чаено дърво, които са преминали минимални окислявания през процеса на обработка. Прочут със своите множество здравни ползи.

Херинга

Прясна дивно уловена херинга от Британските брегове. Добър източник на Омега 2 (DHA и EPA). ESSENTIALS съдържа всички три вида източници на Омега 3: ALA, DHA и EPA. Ще откриете херингата в нашата храна ESSENTIAL FOODS NAUTICAL LIVING.

Агнешко

Висококачествено свободно отгледано Британско агнешко е главна съставка на нашата храна ESSENTIAL FOODS ESTATE LIVING

Лимец

Често наричан дар от природата; Отглеждан във Великобритания. Много богат на Омега 3 (ALA) и растителни хранителни вещества. Всички три източника на Омега 3 са включени в ESSENTIALS: ALA, DHA и EPA

Турти

Използвана е от хората заради своите противовъзпалителни ефекти и ефективна против вътрешни инфекции и гъбична кандида. Съдържа високо ниво на антиоксиданти. Част от нашия пакет от горски плодове.

Черница

Изсушена на слънце черница. Богата на Витамин Ц, магнезий, желязо, мед и ресвератрол. Част от нашия пакет от горски плодове.

Портокали

Богат на натурално Витамин Ц. Част от нашия пакет от плодове.

Круша

Нейната всестранност я прави добър избор за нашите храни. Част от нашия пакет от плодове.

Грах

Нашият грах е отглеждан в Скандинавия, и е от английски сорт. Част от нашия пакет от градината.

Картофи

Ние използваме само картофи от сорта ръжени. Ефективен и вкусен източник на карбохидрати, от които няма много в нашите ESSENTIAL FOODS храни. Отгледани във Великобритания

Пробиотици

Думата пробиотик идва от гръцки и означава ‘доживот’. Терминът покрива редица от микроорганизми, които в ESSENTIALS са Mannan-oligosaccharides (MOS), Fructooligosaccharides (FOS) и алфа-алфа. Те имат подобряващи здравето свойства, защото тяхното наличие може да има полезен ефект върху микробната флора на стомашно-чревния тракт.

Розмарин

Ние използваме розмарин, за да запазим качеството на своите храни; удължаващи живота им по колкото се може по-натурален и нежен начин. При правилно съхранение, нашите храни могат да се запазят до 12 месеца след датата на производство

Сьомга

Шотландска Атлантическа сьомга. Уникален източник Омега 3 (DHA & EPA). Всички три източника на Омега 3 са част от ESSENTIALS: ALA, DHA и EPA.

Водорасли

Част от нашия пакет билки и грижливо подбран от исландските брегове. В Азия е прочут със своите фантастични ползи за здравето

Спанак

Богат на фолиева киселина, желязо, каротеноид и лутеин. Ние го добавяме, заради голямата му многостранност. Част от нашия пакет от градината

SweetPotatoes

Сладък картоф

Кореноплоден зеленчук от Beauregard и Jewel сорта. Неговото високопротеиново съдържание, което е интегрирана част от нашия BOF принцип, прави този зеленчук очевиден избор за нашите храни

Tomatoes

Домати

Добавени за да предостави разнообразие в нашите храни. Те съдържат важни антиоксиданти като ликопен, фенолна киселина, бета-каротен, Витамин Ц и калций. Доматът е плод, нещо което не много знаят, и затова е част от нашия пакет от плодове.

Пъстърва

Грижливо уловена английска пъстърва от реката Ивон.

Еленско

Свободно отглеждани червени и угар елени от Йоркшир, Англия. Ще ги откриете в нашия ESSENTIAL FOODS ESTATE LIVING.

Нашето наследство

Нашето наследство е нашия отличителен белег и е импрегнирам в неговия Английски произход. ESSENTIAL FOODS е роден в Англия, честващ отдавна установените връзки между квинтесенцията на начина на живот на Английските селски околности и изключителното качество на местната продукция.

90% от всички съставки на ESSENTIALS са от Английски, Шотландски или Уелски произход - стандарт, който ние пазим. Нашето наследство стои на обещание ни да използваме само най-добрите Английски съставки и всеотдайността ни за повишаване на качеството на живот и дълголетието на тези на които единствено и само служим: Кучетата.

Насладете се на изучаването на горенаписаното. Ние сме водеща марка за начин на живот само с една мисия: да подобрим и удължим животите на кучетата, почвайки и завършвайки с избора и богатството на съставките ни.